Ce trebuie sa stii despre afacerile cu haine second hand

Experienta este, in orice domeniu, cea care aduce cele mai pretioase lectii, invataminte si, in timp, aduce intelepciune.

Se intampla asta si in mediul de business, chiar si in nisa de afaceri cu produse second hand.

Fiind activi in aceasta industrie de multi ani, am avut sansa sa invatam din propriile contexte, dar si din lectiile altora. Unele mai dure, altele mai usor de dus.

Dar oricum ar fi, suntem convinsi ca ceea ce stim azi, ne e de folos noua si tuturor clientilor care ne aleg.

De aceea, in acest articol am vrut sa atragem atentia asupra aspectelor principale pe care trebuie sa le aiba in vedere o persoana care urmareste sa isi deschida o afacere in aceasta industrie.

Pare o afacere usor de deschis, mai ales avand in vedere expansiunea domeniului din ultimii ani, calitatea hainelor si a celorlalte produse, care a crescut si, cel mai important, parerea publicului larg despre industrie.

Pare a fi usor, nu-i asa?

Nu este.

Da, investitia intr-o asemenea afacere nu este una extrem de mare, din punct de vedere financiar. Dar nici nu este una pe care sa o neglijezi.

Dupa ce iei decizia ca vrei sa investesti intr-o asemenea afacere, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gasesti un depozit de haine second hand sau de tip outlet, care sa furnizeze marfa de buna calitate si sa faca asta constant.

Partea aceasta, de cercetare a pietei de furnizori este cea pe care o scapa din vedere multi comercianti.

Stim, tot din experienta, ca mirajul preturilor mici “fura” ochii multor antreprenori la inceput de drum. Dar e bine sa stii ca, daca vrei o afacere pe termen lung, aceasta mentalitate te va trage in jos.

Exista o diferenta intre depozitele care iti ofera marfa la 8 lei per kilogram si cele care iti ofera haine la 25 lei per kilogram. Si e nevoie sa inveti care e diferenta, sa testezi produsele si sa alegi ce fel de calitate vrei sa ai in magazinul tau.

In al doilea rand, dedica timp si implicare serioasa ca sa afli de ce documente si autorizatii ai nevoie ca sa ai un magazin second hand de succes si vorbeste cu specialistii care sunt vechi in industrie, ca sa te invete detalii despre cum anume sa expui marfa.

Da, pare suprinzator, dar nu toti comerciantii stiu cum sa puna in valoare produsele pe care le vand.

Ce facem noi, ca sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri este sa le oferim sansa sa verifice marfa din depozitul din Cluj-Napoca.

Iar daca nu reusesc sa vina in depozit, ci plaseaza o comanda de la distanta, le trimitem, daca vor, fotografii cu marfa.

Implica un efort mai mare, pentru noi. Dar putem sa facem asta pentru ca:

  1. suntem convinsi de calitatea produselor noastre;
  2. ne implicam serios in ceea ce facem;
  3. stim ca, pe termen lung, un client multumit ne va ajuta sa ne implinim obiectivele, tocmai pentru ca va reusi sa si le indeplineasca el, prin colaborarea cu noi.

Fie ca te intereseaza sa deschizi o asemenea afacere, fie ca ai deja una, sa stii ca in noi gasesti un partener de incredere. Te invitam cu drag sa vii la noi in depozit,  sa ne cunosti si pe noi, si produsele pe care ti le punem la dispozitie.

Ne place si sa stam la povesti cu partenerii nostri, asa ca daca vrei sa discutam despre industria in care ne desfasuram activitatea, ne gasesti la depozit.

Ia legatura cu noi cat mai curand. Cere o oferta